MH.T.E.: 0933Ε60000081100
Tita Travel
Διάρκεια Εκδρομής: 22 Αυγ 2013 - 30 Αυγ 2013

1Η ΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 22/8 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΜΑΔΗΒΑ

Συγκέντρωση των προσκυνητών το πρωί και αναχώρηση το πρωί για το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Πτήση και άφιξη στο Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση για Ιεριχώ και τη γέφυρα Αλενμπυ όπου και θα διασχίσουμε τα σύνορα για να μπούμε στην Ιορδανία.

Αναχώρηση για Μαδηβά. Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο των προσκυνητών του π.Ιννοκέντιου του Πατριαρχείου.

Δίπλα ακριβώς στο Ναό του Αγ.Γεωργίου θα δούμε τον αρχαιότερο χάρτη με μωσαικό στο δάπεδο της Μονής για την έξοδο προς την Ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2Η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/8 ΝΕΜΠΟ-ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΠΕΤΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το όρος Νέμπο όπου κατά την παράδοση βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή και από κει θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα του τοπίου με φόντο τον Ιορδάνη ποταμό και τη Νεκρά Θάλασσα.

Συνεχίζουμε παιρνώντας από την έρημο Ουάντι Ράμ, τη χώρα του Λώρενς της Αραβίας για να φθάσουμε στην Πέτρα.

Η Πέτρα κρυμμένη μέσα στους θεόρατους βράχους μια ολόκληρη λαξεμένη πολιτεία που στη θέα της μένεις έκθαμβος καθώς μοιάζει εξωπραγματική, βγαλμένη από όνειρο. Για όσους επιθυμούν μπορούν να περπατήσουν ή να πάρουν άμαξες για να θαυμάσουν από κοντά τα λαξεμένα βουνά.

Επιστροφή και χρόνος ελεύθερος στις Αραβικές και ποικιλόχρωμες γειτονιές της Μαδηβά για ψώνια ή βόλτα.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3Η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/8 ΑΚΑΜΠΑ-ΣΙΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το νοτιότερο σημείο της Ιορδανίας την Ακαμπα. Επιβίβαση σε καράβι και διασχίζοντας την Ερυθρά θάλασσα φθάνουμε στη Νουέμπα της Αιγύπτου και από κει με πούλμαν στο Σινά.

Τακτοποίηση στους ξενώνες της Μονής και για όσους επιθυμούν τα μεσάνυχτα ανάβαση στην Αγία Κορυφή στο όρος Χωρήβ εκεί όπου ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4Η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/8 ΣΙΝΑ-ΙΕΡΙΧΩ-ΒΗΘΛΕΕΜ

Το πρωί θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία και θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό της εκκλησίας, θα προσκυνήσουμε τα Αγια Λείψανα και θα παραλάβουμε το συμβολικό δαχτυλίδι της Αγίας Αικατερίνης. Θα δούμε τη φλεγόμενη και μη καιόμενη βάτο και θα αναχωρήσουμε για τα σύνορα της Τάμπα. Διέλευση συνόρων και στάση στο Ειλάτ και όσοι επιθυμούν θα επισκεφθούν το ενυδρείο.

Στη συνέχεια και κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας θα φθάσουμε στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αββά Γερασίμου όπου θα προσκυνήσουμε.

Αφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5Η ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/8 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα. Θα επισκεφθούμε το Ναό της Αναστάσεως και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, το Γολγοθά, το σημείο εύρεσης του Τιμίου Σταυρού.

Επίσκεψη στο Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ.Θεόφιλο Γ΄.

Στη συνέχεια θα βαδίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, στο Πραιτώριο και τη Φυλακή του Χριστού.

Από κει στη Γεσθημανή και τον Τάφο της Παναγίας, στον Κήπο της προδοσίας και το Ναό του Αγ.Στεφάνου.

Στη συνέχεια στη Μικρή Γαλιλαία, το Ορος των Ελαιών και την Ανάληψη.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6Η ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 27/8 ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βασιλική της Γεννήσεως του Χριστού όπου θα προσκυνήσουμε στο σπήλαιο.

Αμέσως μετά στον Αγιο Θεοδόσιο και με μικρά πουλμανάκια για προσκύνημα στον Αγιο Σάββα.

Επίσκεψη σε κατάστημα στη Βηθλεέμ και αναχώρηση για τη Σαμάρεια και το Φρέαρ του Ιακώβ όπου θα προσκυνήσουμε στο Ναό της Αγ.Φωτεινής.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7Η ΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/8 ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ-ΚΑΝΑ-ΝΑΖΑΡΕΤ-ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ-ΘΑΒΩΡ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως στο Ορος Θαβώρ όπου θα μεταβούμε με μικρά πουλμανάκια. Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ, το θαύμα της μετατροπής του νερού σε κρασί στην Κανά όπου σώζονται δύο λύθινες υδρίες, στη λίμνη της Τιβεριάδος και στην Καπερναούμ στο Ναό των Αποστόλων.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8Η ΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 29/8 ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινό και αναχώρηση για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Χοτζεβά και το σπήλαιο του Προφήτη Ηλία. Προσκύνημα και συμβολική βάπτιση στον αυθεντικό τόπο βάπτισης του Κυρίου μας στα σύνορα με την Ιορδανία και αμέσως μετά στην Ιεριχώ στην Ιερά Μονή Προφήτου Ελισσαίου και τη συκομορέα του Ζακχαίου και κατόπιν στο Σαραντάριο Ορος.

Από κει στη Βηθανία στη Μονή Μάρθας και Μαρίας και στον Τάφο του Λαζάρου.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9Η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/8 ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Λύδα όπου θα προσκυνήσουμε στον Τάφο του Αγ.Γεωργίου. Από κει στο αεροδρόμιο και μετά τον έλεγχο επιβίβαση στο αεροπλάνο και πτήση για Θες/νίκη