MH.T.E.: 0933Ε60000081100
Tita Travel
Διάρκεια Εκδρομής: 15 Ιούλ 2019 - 23 Ιούλ 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

15-23 Ιουλίου 2019

 

Δευτέρα

15/7/2019

 

·         Αναχώρηση ώρα 05:00 π.μ για Κωνσταντινούπολη και με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στα σύνορα Κήπων.

·         Έλεγχος και από τα 2 τελωνεία και συνεχίζουμε μέσω Ανατολικής Θράκης – Κεσάνη – Μάλγαρα – Ραιδεστός (στάση για καφέ) άφιξη στην Πόλη.

·         Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθεροι να γνωρίσετε και να περπατήσετε στην πλατεία Ταξίμ με το γραφικό πεζόδρομο με τα πολλά μαγαζιά για καφέ και φαγητό. Διανυκτέρευση.

 

Τρίτη

16/7/2019

 

·         Πρωινό νωρίς και αναχωρούμε για το συναρπαστικό μας ταξίδι στον Πόντο που είναι γεμάτος από μνήμες και συναισθήματα για όλους τους Έλληνες.

·         Περνώντας την κρεμαστή γέφυρα που ενώνει την Ευρωπαϊκή με την Ανατολική Τουρκία και διασχίζοντας μια εντυπωσιακή διαδρομή δια μέσω Νικομήδειας – Ατάπαζαρ φθάνουμε στην Σαμψούντα.

·         Ελεύθεροι για μια προσωπική γνωριμία.

·         Για όσους επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν τα χωριά τους με ταξί (προαιρετικά).

·         Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Τετάρτη

17/7/2019

 

·         Πρωινό.

·         Ξενάγηση – περιήγηση την αρχαία Αμισό (Σαμψούντα) η δεύτερη μεγαλύτερη και παλαιότερη πόλη του Πόντου με το σημαντικότερο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.

·         Θα δούμε την ελληνική γειτονιά με τα ελληνικά αρχοντικά, την πλατεία ρολογιού, την συνοικία Αγίας Τριάδας όπου υπήρχαν 4 ελληνικά σχολεία και άλλα αρχιτεκτονικά δείγματα της Χρυσής Εποχής.

·         Συνεχίζουμε κατά μήκος των ακτών του Εύξεινου Πόντου, κάνοντας στάσεις σε ελληνικές ιστορικές πόλεις όπως Οινόη (Unye), Φάτσα, Κοτύωρα (Ordu). Εδώ θα επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, σήμερα μουσείο, δίπλα στα ερείπια της “Ψωμιάδειου Ελληνικής Σχολής” και το Πολυκάρπιο Παρθεναγωνείο (σήμερα στεγάζει δημοτικό σχολείο).

·         Συνεχίζουμε για την Κερασούντα, η δεύτερη σε σημασία πόλη της Αυτοκρατορίας των μεγάλων Κομνηνών. Εδώ θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου (σήμερα μουσείο). Μια πόλη παραγωγής κερασιών και λεφτοκαριών και συνεχίζουμε για Τραπεζούντα.

·         Άφιξη απόγευμα, τακτοποίηση και ελεύθεροι για προσωπική γνωριμία, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Πέμπτη

18/7/2019

 

·         Πρωινό.

·         Αφιερωμένη μέρα για την θρυλική πρωτεύουσα των Κομνηνών, η ωραιότερη πόλη του Πόντου που υπήρξε ο τελευταίος προμαχώνας του Βυζαντινού πολιτισμού.

·         Θα επισκεφθούμε τον ναό της Αγίας Σοφίας με την εκπληκτική της αρχιτεκτονική και τις αγιογραφίες της (σήμερα μουσείο), τον ναό του Αγίου Ευγενίου, πολιούχο της Τραπεζούντας, το περίφημο φροντιστήριο που ήταν το μεγαλύτερο σχολείο της Ανατολής, την έπαυλη του τραπεζίτη Καπαγιαννίδη, την Παναγία Χρυσοκεφαλού που αποτέλεσε τον μητροπολιτικό ναό της Τραπεζούντας όπου εδώ γίνονταν οι στέψεις και οι επίσημες ταφές των Μεγάλων Κομνηνών, το αρχοντικό του τραπεζίτη Θεόφιλου, το σπίτι μέριμνας Ποντίων κυριών κ.α.

·         Χρόνος ελεύθερος για προσωπική γνωριμία. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Παρασκευή

19/7/2019

 

·         Πρωινό.

·         Σήμερα θα επισκεφθούμε το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στο όρος Μελά στη Ματσούκα, στην καρδιά των Ποντιακών Άλπεων 1.300 μ., σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού για πολλούς αιώνες.

·         Θα θαυμάσουμε το συναρπαστικό τοπίο όπως τα ακούγαμε από τους προγόνους μας.

·         Επιστρέφουμε από την ιστορική Ματσούκα, μια φωτογραφία στης Τρίχας το Γιοφύρι, και δια μέσω Αρακλί φθάνουμε στα Σούρμενα.

·         Επίσκεψη στα χωριά σας, όσοι ταξιδιώτες είναι από αυτή την περιοχή. Περνώντας τα ελληνόφωνα χωριά Όφις – Τσάικαρα, περιοχή του ποταμού Όφι.

·         Θα φθάσουμε στην λίμνη Σαράχο (Ουζουνγκάλ) μια πανέμορφη λίμνη σε καταπράσινα βουνά 1.100 μ. Ύψος όπου οι κάτοικοι μιλούν ποντιακά.

·         Επίσκεψη σε χωριά ιδιαίτερης καταγωγής (προαιρετικά).

·         Απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθεροι, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Σάββατο

20/7/2019

 

·         Πρωινό.

·         Στην σημερινή μας διαδρομή θα ακολουθήσουμε τον Δρόμο του Μεταξιού.

·         Μετά από μια ενδιαφέρουσα διαδρομή θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Χαλδίας, την Αργυρούπολη (Gumushane). Μια περιοχή με μακρόχρονη ιστορία, αμέτρητα κάστρα που ορθώνονται στις βουνοκορφές και διάσπαρτα ορυχεία σε όλη την περιοχή.

·         Επίσκεψη στην παλιά πόλη των Ελλήνων μεταλλουργών και το ονομαστό φροντιστήριο Αργυρούπολης.

·         Επίσκεψη όσοι επιθυμούν στις ιδιαίτερες πατρίδες της περιοχής (προαιρετικά).

·         Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στο εσωτερικό πλέον του Πόντου.

·         Άφιξη στην κωμόπολη της Ζάρας, το γνωστό Απές, με τα 21 ελληνικά χωριά του. Όσοι από τους ταξιδιώτες κατάγονται από το Απές, θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν τα χωριά τους.

·         Θα καταλήξουμε στην Σεβάστεια, την πόλη που διατηρεί πιο έντονα την αίσθηση της Ανατολής με μνημεία από την εποχή των Σελτζούκων. Εδώ επίσης μαρτύρησαν το 320 μ.Χ οι Άγιοι Σαράντα μάρτυρες.

·         Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Κυριακή

21/7/2019

 

·         Πρωινό.

·         Αναχώρηση για την γενέτειρα του πατέρα της ιστορικής γεωγραφίας Στράβωνα και την πρωτεύουσα του Μιθριδατικού βασιλείου των Ποντίων της Αμάσειας.

·         Στο δρόμο μας θα περάσουμε από την πόλη του Τοκάτ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα στις παλιές γειτονιές ή επίσκεψη σε κάποια ιδιαίτερη πατρίδα.

·         Άφιξη στην Αμάσεια.

·         Στην περιήγηση μας θα δούμε το μνημείο όπου απαγχονίστηκαν οι 714 κορυφαίες προσωπικότητες του Ποντιακού Ελληνισμού.

·         Θα περπατήσουμε στις παλιές γειτονιές των Ελλήνων και των Αρμενίων. Θα δούμε στους βράχους τους λαξευμένους τάφους των Μιθριδατών, το ιστορικό κάστρο και τα τείχη της πόλης. Όμορφη η Αμάσεια χτισμένη στο φαράγγι του ποταμού Ίρι.

·         Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Δευτέρα

22/7/2019

·         Πρόγευμα και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη.

·         Καθ’οδόν θα περάσουμε από την Μερζιφούντα, την γενέτειρα της Αγίας Βαρβάρας. Εδώ το 1866 ιδρύθηκε και το κολέγιο “Ανατόλια” το οποίο προσέφερε στους νεαρούς Έλληνες και Αρμένιους σπουδαστές εκπαίδευση υψηλής ποιότητας για τα δεδομένα της εποχής.

·         Κατόπιν περνώντας από Νικομήδεια, κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και φθάνουμε στην Βασιλεύουσα.

·         Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

 

Τρίτη

23/7/2019

·         Πρωινό και επίσκεψη το Οικουμενικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο με την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στην περιοχή Φανάρι.

·         Εάν υπάρχει χρόνος μπορούμε να κάνουμε την κρουαζιέρα μας στον χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο.

·         Στην συνέχεια είμαστε έτοιμοι για το δρόμο της επιστροφής .

·         Με τις απαραίτητες στάσεις και τις ίδιες διαδικασίες στα σύνορα και με πολλές έντονες, όμορφες εντυπώσεις και συγκινητικές αναμνήσεις ,άφιξη στην πόλη μας.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ :

Τ.Ι.Τ.Α. Travel (κ. Φωτεινή Τάζογλου)

Τηλ. 2310-656544

Τηλ & Φάξ: 2310-656513

Κιν. 6948-089790

Email: fotinitazo@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.tita-travel.com

Τράπεζα Πειραιώς: Αριθμός Λογαριασμού: 5271-054416-409. Δικαιούχος: Τάζογλου Φωτεινή

 

Τιμή Συμμετοχής: 560 ευρώ / το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

860ευρώ / το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

 

Η τιμή περιλαμβάνει :

  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 8 διαν/σεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωϊνό + δείπνο καθημερινά (εκτός Κων/πολης που περιλαμβάνει μόνο πρωινό)
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις με επίσημο ξεναγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Αρχηγό – συνοδό του Γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Η τιμή δεν περιλαμβάνει :

Επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκεδάσεις, εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κρουαζιέρα στον Βόσπορο και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή  αναφέρεται ως προαιρετικό καθώς επίσης η μεταφορά στις ιδιαίτερες πατρίδες μας (χωριά).

 

Δηλώσεις συμμετοχής:

Κατά την δήλωση συμμετοχής ο κάθε ταξιδιώτης οφείλει να καταβάλλει προκαταβολή το 30% και η εξόφληση της εκδρομής να πραγματοποιηθεί 7 ημέρες πριν την αναχώρηση.

* ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ (ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ) Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΗ ΓΙΑ 6ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

 

* ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΦΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.