MH.T.E.: 0933Ε60000081100
2310.656544, 6948089790
Διάρκεια Εκδρομής:

 

Μόσχα

 1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΟΣΧΑ


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την αναχώρηση και με απευθείας πτήση της AEGEAN πετάμε για Μόσχα.  

Μετά την άφιξη και τις τυπικές διαδικασίες στο αεροδρόμιο της Ρώσικης πρωτεύουσας θα συναντηθούμε με τον (ή την) Ελληνόφωνο ξεναγό μας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και αμέσως θα ξεκινήσουμε  γνωριμία μας με την πόλη!

Αν και ξεκίνησε ως άσημο ακριτικό οχυρό, η Μόσχα έφτασε να κυβερνά το ένα έκτο της γης. Η ιστορία της πόλης σηματοδοτήθηκε από στιγμές δόξας αλλά και παλινδρομήσεις, συμπεριλαμβανομένων των δύο αιώνων, κατά τους οποίους πρωτεύουσα της Ρωσίας ήταν η Αγία Πετρούπολη, ενώ η Μόσχα αναπαυόταν στις δάφνες της ως σεβάσμια γηραιά κυρία.

Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από την πολυτέλεια και την ποικιλία των αρχιτεκτονικών στοιχείων της πόλης.

 «Η Μόσχα δεν είναι  μια συνηθισμένη  μεγάλη πόλη, από τις οποίες υπάρχουν χιλιάδες, η Μόσχα δεν είναι μια σιωπηλή μάζα από κρύες πέτρες … όχι! έχει τη δική της ψυχή, τη δική της ζωή» – έγραψε ο Ρώσος συγγραφέας Μ. Λέρμοντωφ.

Θα περάσουμε από τους λόφους των Σπουργιτιών, εκεί που βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ, θα θαυμάσουμε το Πανόραμα της πόλης,  θα δούμε το Πάρκο της Νίκης , την μονή Νοβοντεβιτσι – ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικό μνημείο του 16ου -17ου  αιώνα, ίσως το ωραιότερο από τα οχυρωμένα εκκλησιαστικά συγκροτήματα που σχηματίζουν ημικύκλιο στα νότια της Μόσχας,  περιλαμβάνεται στη Λίστα  της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς  της UNESCO. 

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος, ξεκούραση.

 

2η ημέρα: ΜΟΣΧΑ

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε ξενάγηση πόλεως.  Θα δούμε την οδό Τβερσκάγια,  το άγαλμα του Μαγιακόφσκιϊ, την Πλατεία του Πούσκιν, το Δημαρχείο της Μόσχας, το άγαλμα του ιδρυτή της πόλης του Πρίγκιπα Γιούρι Ντολγκορούκιϊ (Μακρυχέρης), τη Ντούμα (Κοινοβούλιο),  την Πλατεία Θεάτρου (Τεατράλναγια) στο κέντρο της οποίας δεσπόζει μία από τις πιο διάσημες σκηνές όπερας και μπαλέτου στον κόσμο, το Θέατρο Μπολσόι, την Πλατεία Λουμπιάνκα με τα διαβόητα πρώην γραφεία της KGB, το άγαλμα του Κύριλλου και Μεθοδίου, τον  Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, την Πλατεία Μανέζ,  το πάρκο του Αλεξάνδρου και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η καρδιά της Μόσχας χτυπά αναμφίβολα στο Κρεμλίνο, το οποίο και θα επισκεφθούμε σήμερα. Από την εποχή της ίδρυσής του, ανέκαθεν αποτελούσε το κέντρο εξουσίας της Ρωσίας και ο ρόλος του υπήρξε πάντα πρωταγωνιστικός. Μέχρι και σήμερα, το Κρεμλίνο συνεχίζει να λειτουργεί ως η πολιτική έδρα της χώρας. Πρόκειται για ένα οχυρό, κτισμένο στην αριστερή όχθη του ποταμού Μόσκοβα, πάνω σ’ έναν μικρό λόφο, που περικλείεται από τείχος εξοπλισμένο με είκοσι πύργους, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει μια μεγάλη συγκέντρωση κτισμάτων (παλάτια, εκκλησίες, μνημεία, κατοικίες, γραφεία, μουσεία και αίθουσες συνεδριάσεων), τα οποία παραπέμπουν σε αντίστοιχες ένδοξες εποχές της ρωσικής ιστορίας. Θα δούμε τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τον ναό του Αρχαγγέλου, τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το Ανάκτορο των Πατριαρχών, το Κωδωνοστάσιο του Ιβάν του Τρομερού, το κτίριο της Γερουσίας, το Τσάρο-Κανόνι, την Τσαρίνα-Καμπάνα, το Παλάτι του Κρεμλίνου. Θα ξεναγηθούμε στο Ανάκτορο των Πανοπλιών (ή Θησαυροφυλάκιο). Στις εννέα αίθουσές του παρουσιάζονται τα πλούτη που συγκέντρωσαν με την πάροδο των αιώνων οι τσάροι και οι πρίγκιπες. Εδώ βρίσκονται πρότυπα έργα της ρωσικής και της ξένης διακοσμητικής τέχνης, συλλογή ρωσικών όπλων από τον 13ο ως τον 17ο αι., ρωσικών και δυτικοευρωπαϊκών ασημένιων σκευών από τις αρχές του 12ου μέχρι και τον 20ο αιώνα, σπανιότατη συλλογή τσαρικών θρόνων, αμαξών, μοντέλα υφαντουργικής τέχνης, ξυλογλυπτικής, δώρα των δυτικοευρωπαϊκών κρατών στους Ρώσους τσάρους.

Στην ανατολική πλευρά του Κρεμλίνου απλώνει τα όριά της η περίφημη Κόκκινη Πλατεία. Η Πύλη της Αναστάσεως, ο Καθεδρικός ναός της Παναγίας Καζάν, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το γρανιτένιο Μαυσωλείο του Λένιν δίπλα στο τείχος του Κρεμλίνου  αποτελούν τις καθιερωμένες στάσεις που πραγματοποιούν οι επισκέπτες της τεράστιας πλατείας.

Δίχως αμφιβολία, όμως, το στολίδι της Κόκκινης Πλατείας δεν είναι άλλο από τον εμβληματικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου, με τους πολύχρωμους κρεμμυδοειδείς τρούλους.

Στο τέλος της περιήγησης θα περάσουμε από το πλούσιο πολυκατάστημα ΓΚΟΥΜ (κατά κάποιο τρόπο και αυτό είναι ένα μουσείο),  εκεί μπορούμε να σταματήσουμε για ένα καφεδάκι.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος.  Διανυκτέρευση.

 

 

3η ημέρα: ΜΟΣΧΑ

Πρωινό. Η σημερινή μας μέρα ξεκινάει με την επίσκεψη στο μετρό! Το μετρό της Μόσχας έχει συμπληρώσει  80 χρόνια. Θεωρείται από τα πιο όμορφα στον κόσμο. Δεν είναι υπερβολή πως ορισμένοι σταθμοί του μοσχοβίτικου μετρό συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης και πραγματοποιούνται σ’ αυτούς ξεναγήσεις. Διακοσμημένοι με εμβληματικά γλυπτά, εντυπωσιακούς πολυελαίους, πολύχρωμα βιτρό και μωσαϊκά, πολλοί σταθμοί του μετρό δίνουν την εντύπωση στον ξένο επισκέπτη πως βρίσκεται σ’ ένα υπόγειο μουσείο ή στις αίθουσες ενός ανακτόρου.

Με το μετρό, το γρηγορότερο μέσο μεταφοράς της πρωτεύουσας ,θα φτάσουμε στο Μουσείο της Κοσμοναυτικής. Είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στην εξερεύνηση του διαστήματος. Στους χώρους του μουσείου βρίσκονται ιστορικά εκθέματα από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στο διάστημα. Ο πρώτος δορυφόρος, οι διαστημικές κάψουλες των σκύλων – βετεράνων του διαστήματος, το αντίγραφο του διαστημικού σταθμού MIR,  δείγματα σεληνιακού εδάφους, διαστημικός εξοπλισμός, προσωπικά αντικείμενα των αστροναυτών και των μηχανικών, αρχειακά έγγραφα και περιέχει μια ευρεία ποικιλία που σχετίζεται με τα εκθέματα και τα μοντέλα που αφορούν την ιστορία της διαστημικής πτήσης, την αστρονομία, την εξερεύνηση του διαστήματος, την διαστημική τεχνολογία και πολλά άλλα.

Συνεχίζουμε την ξενάγηση Μόσχας και η επόμενη μας στάση είναι η Αρμπάτ, μία από τις πιο ελκυστικές και ενδιαφέρουσες περιοχές στην καρδιά της Μόσχας  Σημείο αναφοράς της δημοφιλούς περιοχής είναι ο ομώνυμος πεζόδρομος (μήκους 800 μ.), που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Η πεζοδρομημένη Παλιά Αρμπάτ πλαισιώνετε από   παλαιοπωλεία, καταστήματα ρούχων και αναμνηστικών, καθώς από υπαίθρια καφέ, εστιατόρια, πιτσαρίες, φαστ-φουντ. Το 19ο αιώνα στην Παλιά Αρμπάτ σύχναζαν ζωγράφοι, μουσικοί, ποιητές, συγγραφείς και διανοούμενοι. Ορισμένα από τα σπίτια στα οποία έμεναν συντηρήθηκαν και σήμερα λειτουργούν ως μουσεία, ενώ και πολλά άλλα κτήρια της περιοχής έχουν αναπαλαιωθεί και βαφεί σε παστέλ τόνους του μπλε, του πράσινου και της ώχρας.

Τελειώνουμε την σημερινή μας γνωριμία με την πρωτεύουσα της Ρωσίας με επίσκεψη στο Πανοραμικό μουσείο «Η Μάχη του Μποροντινό», όπου αναπαρασταίνεται η μάχη ανάμεσα στο στρατό του Ναπολέοντα και τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στο χωριό Μποροντινό στις 26 Αυγούστου του 1812. Στο Πανοραμικό μουσείο εκτίθεται ένα πρωτότυπο έργο της πολεμικής ζωγραφικής του Φρανς Ρούμπο για τα εκατοντάχρονα της μεγάλης εκείνης μάχης. Το ζωγραφικό πανό  έχει περιφέρεια μήκους 115 μ και ύψος 15  μ.

… Εδώ τελειώνουν οι ξεναγήσεις μας…. Και …. μη ξεχάσετε να αγοράσετε σουβενίρ για τους φίλους σας  και να βγάλετε  πολλές  όμορφες φωτογραφίες !!!

 

4η ημέρα: ΜΟΣΧΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρωινό,  με τις καλύτερες εντυπώσεις και με μια μεγάλη θέληση να ξαναγυρίσουμε στη Μόσχα, φεύγουμε για το σπίτι μας !!!  Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήση της AEGEAN

 

Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό

κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

 

 

 

Ημερομηνίες

 

 

Ξενοδοχεία

 

Διατροφή

 

Τιμή σε ΔΙΚΛΙΝΟ

 

Φόροι & Βίζα

 

Διαφορά

μονόκλινου

 

02/11-05/11/17

30/11-03/12/17

07/12-10/12/17

 

Best Western Vega Hotel, 4* ή παρόμοιο

 

Πρωινό

 

 395,00 €

 

 

190,00 €

 

85,00 €


Η τιμή του πακέτου ισχύει για συμμετοχή min 10  ατόμων.

 


ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Θεσσαλονίκη – Μόσχα – Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήσεις της Aegean

Η τιμή του πακέτου έχει υπολογισθεί βάσει συγκεκριμένου οικονομικού ναύλου. Σε περίπτωση εξαντλήσεως των θέσεων σε αυτό το ναύλο θα υπάρχει ανάλογη επιβάρυνση στο πακέτο.

 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*
 • Πρωινό   
 • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι στα μουσεία
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Registration στo ξενοδοχείο (τοπικοί φόροι)
 • Συνοδός του γραφείου μας για γκρουπ από 15 ατόμων και άνω
 • 1 χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
 • 1 βαλίτσα μέχρι 23 κιλά.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Τα κιλά δεν μοιράζονται μεταξύ των ατόμων που ταξιδεύουν μαζί. Οι αποσκευές αντιστοιχούν κατ’ άτομο.


 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, βίζα, ιατροφαρμακευτική ασφάλεια: 190,00 €

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Λόγω της συνεχούς αλλαγής της τιμής του πετρελαίου, παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε την τελική τιμή των  φόρων αεροδρομίων και επίναυλων καυσίμων κατά την εξόφληση του ταξιδιού σας

 • Επιβάρυνση στην Ιατροφαρμακευτική Ασφάλεια για άτομα από 75 ετών και πάνω – 6,00 € κατ’ άτομο
 • Επιβάρυνση για επείγουσα έκδοση βίζας – 45,00 € κατ’ άτομο
 • Αχθοφορικά, επιπλέον γεύματα, ποτά.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ:

 • Πρωτότυπο διαβατήριο, υπογεγραμμένο από τον κάτοχό του, το οποίο πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 2 κενές σελίδες θεωρήσεων, και το οποίο πρέπει να ισχύει για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά τη λήξη της θεώρησης
 • Συμπληρωμένη Αίτηση του Προξενείου
 • Μια (1) πρόσφατη (εντός τελευταίου 6μήνου !!!) έγχρωμη φωτογραφία 3,5 x 4,5 σε λευκό φόντο
 • Πρωτότυπο έγγραφο ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης, που να ισχύει στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να καλύπτει όλη τη διάρκεια της θεώρησης.
 • 15 ημέρες πριν από την αναχώρηση.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

Τ.Ι.Τ.Α. Travel (κ. Φωτεινή Τάζογλου) τηλ. 2310-656544, Τηλ & Φάξ: 2310-656513, κιν. 6948089790

email: fotinitazo@gmail.com  ἱστοσελίδα: www.tita-travel.com

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αρ.Λογαριασμού 5271-054416-409

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑLPHA       Αρ.Λογαριασμού 738-002101-002917