MH.T.E.: 0933Ε60000081100
Tita Travel
Τιμή: 575

Η  αυθεντική Μεσογειακή  ΜΑΛΤΑ    

( 4 Ημέρες / 3 Διανυκτερεύσεις )

Από Θεσσαλονίκη με Ryanair

 

Αναχωρήσεις (Παρασκευή με Δευτέρα):

 • 22 – 25 Ιουλίου
 • 05 – 08 Αυγούστου
 • 12 – 15 Αυγούστου
 • 19 – 22 Αυγούστου
 • 02 – 05 Σεπτεμβρίου

Περιγραφή

Το νησιωτικό σύμπλεγμα στο κέντρο της Μεσογείου, ένας τόπος συγκλονιστικά αξιόλογος με έντονες επιρροές από τους Φοίνικες, Ρωμαίους, Άραβες, Νορμανδούς, Ιωαννίτες Ιππότες και τους Βρετανούς. Εκπληκτική αρχιτεκτονική, ιστορική διαδρομή στα βάθη της ιστορίας, σύγχρονη εικόνα και απεικόνιση του γαλάζιου χρώματος της θάλασσας στην ώχρα των ιστορικών κτιριακών συγκροτημάτων. Απλοί και φιλόξενοι άνθρωποι, καθημερινές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαδρομές, ένα ταξίδι που σίγουρα θα ικανοποιήσει!

1η ημέρα  Παρασκευή(09:10-10:20) Πτήση  για  Μάλτα (Μεταφορά στη MdinaSt. Julians):

Η πτήση μας από την Θεσσαλονίκη είναι ευχάριστη,  ούτε  κοντά  ούτε  μακριά  και   διαρκεί  περίπου  μιάμιση  ώρα  –άφιξη   στο  αεροδρόμιο  Luqa   της  Μάλτα και μετά από τις  τυπικές  διαδικασίες θα μεταφερθούμε στην πανέμορφη Mdina, την παλιά πρωτεύουσα του νησιού με το καταπληκτικό μεσαιωνικό χρώμα και τις υπέροχες κατασκευές. Είναι μία μοναδική καστροπολιτεία που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την αυθεντικότητα και την αρχιτεκτονική της. Μη παραλείψετε να πιείτε τον καφέ σας δοκιμάζοντας τα παραδοσιακά γλυκίσματα και να φωτογραφηθείτε στα στενά σοκάκια της. Στη συνέχεια, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας . Τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ γνωριμία  με την περιοχή  ST.JULIANS  με  τις αναρίθμητες  προτάσεις  δείπνου  και διασκέδασης.Διανυκτέρευση.

 

2η ημέραΣάββατο (ST. JULIANS-  THREE  CITIES  -MARSAXLOKK- VALLETTA): 

Μετά  το  πρωινό μας  θα  επισκεφθούμε  την μαγευτική  περιοχή των Τριών  πόλεων , μία  πανέμορφη  πλευρά  του  νησιού που  παρουσιάζει   έντονα  ιστορικό  αρχιτεκτονικό και φυσιολατρικό  ενδιαφέρον.  Αμέσως  μετά  θα   ξεκινήσουμε  την πορεία   μας προς την  νότια  πλευρά  του  νησιού  και μετά από  μια  ευχάριστη  διαδρομή  θα καταλήξουμε  στο  γνωστό  ψαροχώρι  MARSAXLOKK  που  τόσο  έντονα  απεικονίζεται  στην  τουριστική    ταυτότητα  της  Μάλτας.Θα συνεχίσουμε την υπέροχη διαδρομή μας προς την Βαλλέττα όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο να ανακαλύψετε  όλα  τα  « κρυμμένα»  σημεία   και  πλευρές της,  μακριά από τις  πολυπληθείς  ομάδες   των επιδερμικών  τουριστών. Η   διαδρομή θα  σας  συναρπάσει  παρουσιάζοντας  όλο το  ιστορικό ανάγλυφο της  παρουσίας των  ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ   και των Βρετανών στα  χρόνια της  παρουσίας  τους  στο  νησί. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κυριακή ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ   ΕΚΔΡΟΜΗ   ΣΤΟ  GOZO

Μετά το πρωινό σας   προτείνουμε  να  μας  ακολουθήσετε  στην  προαιρετική  εκδρομή  στο μαγευτικό νησάκι  Γκόζο  .Γιατί να  έρθετε  εκεί? Γιατί  η πολυετής  παρουσία μας και η  εξειδικευμένη γνώση για τον χώρο θα  καλύψουν κάθε  ανάγκη που δυστυχώς δεν το κάνουν οι  απλές  τουριστικές  μεταφορές . Για να φθάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferryboat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσά του Rabat, με το περίφημο κάστρο, την παλιά πόλη, τη περιοχή  της  Καλυψούς   το  ψαροχώρι    Xlendi  και  την NΤΟΥΕΙΡΑ ( DWEIRA) όπου πραγματοποιήθηκαντα  γυρίσματα  της  πολύκροτης  σειράς  GAME  OF  THRONES  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Δευτέρα ( St. Julians– Πτήση Επιστροφής ) :  

 

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.(11:30 – 13:15 )

 

Στην  τιμή    περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με  πτήση Θεσσαλονίκη – Μάλτα – Θεσσαλονίκη με  την Ryanair
 • Τρεις  (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CavalieriArtHotel / St. Julians ή παρόμοιο
 • Μεταφορές  από και  προς  το  αεροδρόμιο της  Μάλτας
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σας
 • Μεταφοράτην ημέρα  της  άφιξης ( Παρασκευή ) στη Mdina (Προσοχή! Δεν περιλαμβάνεται η ξενάγηση)
 • Βραδινή περιήγηση στο St. Julians
 • Εκδρομή το Σάββατο στις τρεις πόλεις και το Marsaxlokkκαι τη Βαλλέττα
 • Έλληνας   συνοδός
 • ΤΟΠΙΚΌΣ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ  ΞΕΝΑΓΟΣ
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης& επιπλέον ασφάλιση COVID – 19 ( με επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση νόσησης ή καραντίνας )

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι οι οποίοι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο(0,5€ ανά άτομο / ανά ημέρα).
 • Προαιρετική  εκδρομή στο νησί  Γκόζο κόστους  50 €  κατά άτομο  25€ παιδικό.

ΤΕΛΙΚΗ  ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ  ΑΤΟΜΟ  ΣΕ  ΔΙΚΛΙΝΟ Η  ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ: 575€  (CAVALIERIHOTEL)

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ :  150€

ΠΑΙΔΙΚΗ  ΤΙΜΗ  ΜΕΧΡΙ  11  ΕΤΩΝ:    380€

 

*Σημείωση: H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.