MH.T.E.: 0933Ε60000081100
Tita Travel
Καππαδοκία
Τοποθεσία: Καππαδοκία
Τιμή: 840

Η αυθεντική ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Έξι (6) Ημέρες – Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις

Το  μοναδικό  ολοκληρωμένο  πρόγραμμα, για  πρώτη  φορά, με πέντε (5)διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκική Γη

Ημερομηνίες αναχώρησης (Τετάρτη με Δευτέρα)

 • 10 – 15 Αυγούστου 2022
 • 17 – 22 Αυγούστου 2022
 • 07 – 12 Σεπτεμβρίου 2022

Περιγραφή

Ένας  συγκλονιστικός  κόσμος που  αφήνει   άφωνο  τον επισκέπτη  για το   ιστορικό, το φυσιολατρικό, το  αρχιτεκτονικό και το θρησκευτικό  ανάγλυφό του. Εκπληκτικές  εικόνες  από  απόκοσμα  τοπία, μαγευτικούς  οικισμούς, υπόσκαφα και  μοναδικές  κατασκευές.

Η  επίσκεψη  μας   καλύπτει, στο μέτρο  του  δυνατού, σε  έξι(6) ημέρες  το  απάνθισμα  των  περισσοτέρων πλευρών της  Καππαδοκικής γης, σε μία  ανεπανάληπτη  γνωριμία  με τον  συγκεκριμένο  προαιώνιο πολιτισμό και την σύγχρονη  απεικόνιση  του.

 

1η ημέρα Τετάρτη :ΑΘΗΝΑ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ -ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Μετά την πτήση  μας από  Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη, θα ακολουθήσει η άφιξη μας στην Καισάρεια, τη μητρόπολη των Καππαδοκών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο πολυτελές  ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

2ηημέρα  Πέμπτη : ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΟΝ – ΚΕΡΜΙΡΑ – ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ – ΙΝΤΖΕΣΟΥ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Ξεκινάμε την όμορφη περιήγησή μας στην Καππαδοκία με επίσκεψη στα πρόσφατα ανακαινισμένα τείχη και το ιστορικό κέντρο της Καισάρειας . Πρόκειται για μία καινούργια σύγχρονη πόλη που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τις πλατείες, τους χώρους πρασίνου, την γενική ευταξία και τον ιστορικό περίγυρό της. Θα ακολουθήσουμε πορεία προς τις γειτονικές περιοχές του Ανδρονικίου και της Κερμίρας, δύο σπουδαίες παλαιές Ελληνικές κοινότητες, σε πραγματικά απόκρυφες θέσεις, με τις εκκλησίες της Αγ. Τριάδος και της Παναγίας αντίστοιχα.

Συνεχίζοντας την πορεία μας φτάνουμε στην κοινότητα του Αγίου Σάββα και του Αγίου Μελετίου, τη Μουταλάσκη, τις «Βερσαλλίες της Καππαδοκίας», όπου θαυμάζουμε την υπέροχη εκκλησία της Παναγίας, τα φανταστικά ρωμέϊκα αρχοντικά και τα εκπαιδευτήριά τους. Μετά από μια σύντομη στάση για το απαραίτητο ζεστό τσάι συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Ιντζέσου( Incesu ).

Όλες οι παραπάνω κοινότητες αποτελούν ένα απίστευτο αρχιτεκτονικό σκηνικό με αμιγώς μη τουριστικές περιοχές που έχουν συγκλονιστικό ιστορικό υπόβαθρο και εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Η διαδρομή μας θα ολοκληρωθεί στο Προκόπι όπου αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας ( Mustafa 4* ) Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3ηημέρα Παρασκευή : ΠΡΟΚΟΠΙ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΟΡΑΜΑ – ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ – ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ – ΑΒΑΝΟΣ – ΑΡΑΒΙΣΣΟΣ –ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχο πρωινό μας, στην πορεία μας θα  συναντήσουμε την Νεάπολη όπου και θα  επισκεφθούμε τον λόφο του Βυζαντινού κάστρου και τον μοναδικό ανασκαφικό  χώρο( ΚΑΥΑSEHIR ).

Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πανέμορφη διαδρομή που θα μας οδηγήσει στους ιερότερους τόπους για τους αναχωρητές της χριστιανικής πίστης, με τις υπέροχες εκκλησιές και τα εξωγήινα τοπία, στο Κόραμα, το Ούτσχισαρ και το Τσαβουσίν. Επόμενη επίσκεψη στο Αβανός, με τα υπέροχα εργαστήρια κεραμικών. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην ιστορική Αραβισσό, όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Δείπνο – διανυκτέρευση.

4ηημέρα Σάββατο : ΣΙΝΑΣΟΣ – ΤΖΑΛΕΛΑ -ΣΟΓΑΝΛΙ –ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΑΝΑΚΟΥ –ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχο  πρωινό μας, ξεκινάμε τη διαδρομή μας με την επίσκεψη στη πανέμορφη  Σινασό, που χαρακτηρίστηκε ως «Όασις εν τη ερήμω, νήσος εν τω πελάγει, αστήρ εν τω σκότει και Αθήναι εν τη Μικρά Ασία»,όπου και θα  επισκεφτούμε την Εκκλησία των  Κωνσταντίνου & Ελένης, θα περπατήσουμε στα παραδοσιακά σοκάκια της και θα εντυπωσιαστούμε από τα αρχοντικά της.Μετά την  απαραίτητα στάση για τσάι, θα συνεχίσουμε στην Τζαλέλα (Ομορφοχώρι),την πανέμορφη κοιλάδα του Σογανλί(αρχ. Σοανδός) με τις πολλές και πανέμορφες λαξευτές εκκλησίες μέσα σε κωνικούς μονόλιθους, τα Ποτάμια(Χωριό του αγίου Γεωργίου και του οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχη.), τη Δήλα και τη Μαλακοπή,όπου και θα  επισκεφθούμε την  υπόγεια  πολιτεία της και θα  θαυμάσουμε εξωτερικά τον ανακαινιζόμενο ναό των Αγίων Θεοδώρων. Προσπερνώντας την Ανακού,  επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο -δείπνο- διανυκτέρευση.

5ηημέραΚυριακή : ΜΙΣΤΙ – ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ – ΚΑΡΒΑΛΗ –ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχό πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς το Περίστρεμμα, για να θαυμάσουμε την υπέροχη κοιλάδα της Ιχλάρας. Στην πορεία μας θα επισκεφτούμε το Μιστί με τον μοναδικό δισυπόστατο και μεγαλύτερο Ναό της Καππαδοκίας των Αγ. Βλασίου και Βασιλείου. και κατόπιν επισκεπτόμαστε την Καρβάλη και το Σιβρίχισαρ (αρχαία Αριανζό, γενέτειρα του αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού). Ανατολικά της Αριανζού θαυμάζουμε τη βυζαντινή εκκλησία τουΑγ. Παντελεήμονα/ Άγ. Σπυρίδωνος (Κόκκινη Εκκλησία).

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Περίστρεμμα, ένα μοναδικό φαράγγιεκπληκτικής ομορφιάς μήκους 7 χλμ..Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

6ηημέραΔευτέρα: ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την Καισάρεια, αποχαιρετούμε την υπέροχη γη της Καππαδοκίας.

Επιστροφή στην Αθήνα, γεμάτοι αλησμόνητες εντυπώσεις.

 

ΤΙΜΗ:

 Tελική  τιμή κατά  άτομο σε  δίκλινο/τρίκλινο: 840€ (συμπεριλαμβάνονται  και οι φόροι).

Διαφορά μονόκλινου: 360€

  

*Για επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερική πτήση από και προς Αθήνα, ισχύουν ειδικές προσφορές!

 

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η συμμετοχή στις διαδρομές με τα αερόστατα έχει προκρατηθεί και αποφασίζεται τοπικά, σύμφωνα πάντα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Η μοναδική εμπειρία διαρκεί χρονικά περίπου τρεις (3) ώρες (από τη στιγμή που θα φθάσετε στο χώρο εκκίνησης μέχρι την επιστροφή σας στο ξενοδοχείο (05:15 έως 08:30) και στοιχίζει 160 € κατ’ άτομο. Λόγω συνεχών ανατιμήσεων και μεγάλης ζήτησης η τελική τιμή ενδέχεται να αυξηθεί εκ μέρους της κοινοπραξίας των τοπικών εταιρειών αεροπλοΐας.

 

  

Πτήσεις:

   1  PC1194 ATH – SAW 18:30 – 19:50

  2 PC2740  SAW – ASR   21:00 – 22:20

  3 PC2733  ASR – SAW   09:30 – 10:55

  4 PC1193 SAW – ATH   16:20 – 17:50

 

Στην  τιμή  περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Pegasus Airlines Αθήνα – Κωνσταντινούπολη-Καισάρεια
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (145 €)
 • ΜΙΑ(1) διανυκτέρευση στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Radisson Kayseri 5*****deluxe 
 • ΤΕΣΣΕΡΙΣ(4)διανυκτερεύσειςστοξενοδοχείο MUSTAFA CAPPADOKIA RESORT 4****SUP (ΠΡΟΚΟΠΙ)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. ( Το δείπνο της πρώτης βραδιάς αντικαθίσταται με γεύμα την επόμενη ημέρα )
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Τοπικός ελληνόφωνος έμπειρος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής (στην Τουρκία).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον ασφάλιση COVID – 19 .

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετική δραστηριότητα.
 • Ποτά στα  Δείπνα.
 • Φιλοδωρήματα (tips)
 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, θεαμάτων.

 

*Η σειρά των εκδρομών μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί τίποτα από το πρόγραμμα.