MH.T.E.: 0933Ε60000081100
Tita Travel
Διάρκεια Εκδρομής: 02 Μάι 2013 - 06 Μάι 2013

1η μέρα 2/5 Αθήνα-Κάιρο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Κάιρο. Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Ελεύθερος χρόνος δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα 3/5 Κάιρο

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας με το Αρχαιολογικό μουσείο του Καίρου και τα ευρήματα του Φαραωνικού πολιτισμού.

Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα με το κεφάλι ανθρώπου και σώμα λιονταριού.

Στη συνέχεια στάση στα εργαστήρια παπύρου, όπου θα ξεναγηθούμε και θα μπορέσουμε να αγοράσουμε αυθεντικούς παπύρους. Επίσης θα δούμε και μαγαζιά με μοναδικά αρώματα.

Στάση για γεύμα σε εστιατόριο του Καίρου.

Τελειώνουμε την περιήγηση μας με το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ όπου μπορείτε να ψωνίσετε υφάσματα, μπακίρια, δερμάτινα και είδη λαικής τέχνης.

Το βράδυ προαιρετική κρουαζιέρα στο Νείλο με δείπνο ή ποτό και χορούς της κοιλιάς.

Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα 4/5 Κάιρο-Αλεξάνδρεια

Πρωινό και αναχώρηση για την Αλεξάνδρεια την πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Θα δούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο ποιητής Καβάφης.

Στη συνέχεια τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου βασιλιά Φαρούκ και το σημείο που υπήρχε ο Φάρος της Αλεξάνδρειας.

Γεύμα σε εστιατόριο και επιστροφή.

Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε μαγαζί με παραδοσιακή μουσική και χορούς.

Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα 5/5 Κάιρο

Πρωινό και αναχωρούμε για την παλαιά πόλη του Καίρου. Θα επισκεφθούμε τον Ναό του Αγ. Γεωργίου και στη συνέχεια επίσκεψη στο Φαραωνικό χωριό. Θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Απόγευμα ελεύθερο για τα τελευταία ψώνια.

Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα 6/5 Κάιρο-Αθήνα

Πρωινό και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής γεμάτοι με εικόνες από ένα κομμάτι της μαγευτικής Αιγύπτου.